🛠 ManesOnline Beta – Bug / Hata & Öneri Listesi

kankanettr1

New member
15 Tem 2025
7
9
3
Selam GM’ler ve oyuncu tayfa, ben JargonDeca/QttYiyinQtt

Betada oynarken karşılaştığım bug’ları ve oyuna katkı sağlayacak önerileri toparladım. Önceki yazdıklarımızdan bazılarını düzelttiğinizi gördüm, elinize sağlık. Demek ki yazdıklarımız dikkate alınıyor. Biz de gördüklerimizi paylaşmaya devam edelim.

BUG & HATALAR

1. NPC Menü Çakışması

Charon’dan scroll almaya çalışırken menüler üst üste biniyor, döngüye giriyor.

Bu durum sadece Charon’da değil, diğer NPC’lerde de oluyor.

2. SC Sürükleme Sorunu

SC’yi boş slota sürüklemek istediğimde, altındaki yer skill slotuysa koymuyor.

Skill ekleme/çıkarma sorunsuz, ama SC sürükleme çalışmıyor.

3. DC Sonrası Scroll Görünmesi

DC sonrası login ekranında sağ üstte scroll’lar hâlâ aktif görünüyor.

Bu görünüm sıfırlanmalı.

4. Stat Puanı Göstergesi

Hızlı stat basınca (verince) bazen -1 point gösteriyor, sonraki levelde 7 point birden geliyor.

Görsel bug ya da stat sistemi hatası olabilir.

5. Genie Skill Gecikmesi

Asas genie, skill vurmak için gereğinden fazla bekliyor.

6. Başlangıç Item Dex İhtiyacı

Dual stilettoyu çıkarıp bow takmak istediğimde 138 DEX istiyor.

Beta özelinde 50 civarında olmalı ki farklı job’lar rahat kasabilsin.

7. Genie Açıkken Item Değiştirme DC

Genie açıkken item çıkar/tak yapınca DC atıyor.

8. Town Görüntü Sorunu

Town’a bastığımda karakter towna gidiyor ama 1-2 saniye boyunca “dağ-taş-bulut” görüntüsü geliyor, sonra Maradon’a dönüyor.

9. Genie’de Otomatik R Eksikliği

Genie skill atarken otomatik R vuruş sistemi yok, eklenirse daha akıcı olur.

10. Genie Ölü Mob’a Vuruyor

Mob öldüğünde genie hâlâ skill atmaya devam ediyor.

11. Yürürken SC Ekleme Sorunu

Karakter yürürken skill bara skill ekleyip çıkarabiliyoruz ama SC ekleme/çıkarma olmuyor.

12. Light Feet SC Slot Kayması

SC’ler basılıyken Light Feet SC, 3 slot sol tarafta görünüyor ve arada boşluk var.

13. Karakter T-Poz Bug’u

Bazı karakterler kollar açık şekilde T pozunda koşuyor.

14. Premium Pot Eksikliği

5k pot/mana pus’ta veya başlangıçta yok. Pot bitince para olmayınca potsuz kalıyoruz.

ÖNERİLER

1. PUS’ta Sepet Sistemi

PUS alışverişinde topluca sepete ekle → tek seferde al özelliği gelmeli.

Varsa da arayüz basitleştirilebilir.

2. UI Buton Düzeni

Soldaki town butonu sağ tarafa alınmalı.

Skill butonu da sağda olursa kullanım daha rahat olur.

3. Dual Dagger – Bow Giyme Esnekliği

Dual dagger takılıyken de bow takılabilmeli.

4. Arka Planda Patch

Oyun güncellemeleri YouTube/TikTok gibi uygulamalarda gezerken arka planda devam edebilmeli.

5. Genie Mob Mesafe Limiti

Genie açıkken hangi moba tıklarsam, mesafe fark etmeksizin gidiyor. Mesafe limiti eklenmeli.

6. UI Buton Yerleşimi

Yukarı-aşağı butonları genie süresinin altına almak daha kullanışlı olur.

7. Beta Test İmkanları

Beta süresince test amaçlı herkesin üstünde belirli miktar coin olmalı.

Bazı unique’ler %100 drop atmalı ki testler yapılabilsin.

Bu arada T bugu için bir fotoğraf paylaşıyorum

💬 Son Not
GM ekibine kolay gelsin, bug’ları ve önerileri toparlamaya devam edeceğim. Önceki düzeltmeler için teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-08-08-04-20-00-20_ece5e4eea922d1024e86f3cc9415dddf.jpg
    Screenshot_2025-08-08-04-20-00-20_ece5e4eea922d1024e86f3cc9415dddf.jpg
    367.5 KB · Görüntüleme: 12
  • Like
Tepkiler: mreva ve Carnowa
Geri bildiriminiz için çok teşekkür ederiz, listemizde olmayan maddeleri ekledik. Lakin anlamadığım bir kaç madde var onları yazıyorum daha açıklayıcı olursanız çok seviniriz.

SC’ler basılıyken Light Feet SC, 3 slot sol tarafta görünüyor ve arada boşluk var.

PUS'ta Specials bölümünde Premium potlar en alt tarafta mevcut, görüntüsü premium şeklindedir, görüntü düzenlemesi yapılacaktır.

Geri bildiriminiz için çok teşekkür ederiz, listemizde olmayan maddeleri ekledik. Lakin anlamadığım bir kaç madde var onları yazıyorum daha açıklayıcı olursanız çok seviniriz.

PUS'ta Specials bölümünde Premium potlar en alt tarafta mevcut, görüntüsü premium şeklindedir, görüntü düzenlemesi yapılacaktır.

Light Feet SC konusunu netleştireyim:
SC’leri bastığımızda sağ üstte, soldan sağa doğru yan yana diziliyorlar. Normalde Light Feet bastığımızda, aktif SC’lerin hemen yanında görünmesi gerekir.
Fakat şu an Light Feet ikonu, SC’lerin dibinde değil; 3-4 slot sol tarafta, neredeyse ekranın ortasına yakın bir yerde çıkıyor.
Yani SC ikon dizilimi ile Light Feet ikonu arasında gereksiz bir boşluk var.

Light Feet SC konusunu netleştireyim:
SC’leri bastığımızda sağ üstte, soldan sağa doğru yan yana diziliyorlar. Normalde Light Feet bastığımızda, aktif SC’lerin hemen yanında görünmesi gerekir.
Fakat şu an Light Feet ikonu, SC’lerin dibinde değil; 3-4 slot sol tarafta, neredeyse ekranın ortasına yakın bir yerde çıkıyor.
Yani SC ikon dizilimi ile Light Feet ikonu arasında gereksiz bir boşluk var.
Saygilar reis sanirim dogru anladim arkadaşımızın bahsettiği Light feet gorunumu, tipki akrep tür moblarin karaktere vermiş olduğu zehir gibi hemen hemen karakterin tepesine dogru oluşan ikonu dan bahsediyor diye düşünüyorum karakterin almis olduğu zehir veya Light feet ikonlarin görsel sikintisi

Ve okcu karakteri ile hala genie açamıyoruz 1.skill vurduktan sonra mob yanımızda ,,,, karakter 2.skill vurana kadar mob karaktere en az 2 kez vuruyor ,okcu genie seri değil....
Birde arkadaşımıza katılıyorum afk birakamiyoruz telefonu ya arka planda çalışmaya dewam edecek oyun yada ekran kararmayacak
Telefonumu "surekli açık ekran" özelliğini aktif dahi etsem ekran açık kalmiyor ve bu ozellik telefonumda oynadığım diğer mmorpg larda bu ekran özelliğini aktif etmesem bile ekran kapanmıyor. Saygilar kolay gelsin.