[HataBildirim] ManesOnline Geri Bildirim ve Öneriler – Toplu Liste

kankanettr1

New member
15 Tem 2025
7
9
3
Selam ManesOnline ekibi,

Ben SamwiseDeca/QttYiyinQtt

Oyunun çıkışından bu yana aktif olarak oynuyorum. Bu süreçte denk geldiğim bazı hataları ve eksik gördüğüm noktaları paylaşmak istedim. Amacım eleştirmek değil, tam tersi oyunun gelişmesine katkı sağlamak. Aşağıya madde madde yazdım. Yeni bir şeyle karşılaşırsam yine konu açarım.

Tespit Ettiğim Hatalar ve Öneriler

1. Kafalık ve göğüslük (Valkry) gibi bazı item’lar kırıldığında çöpe atılmıyor. Attığımda tepki vermiyor, takılı kalıyor. (Valkry HP Def Xp ne kırarsanınız kırın üstünde özelliği yazmıyor)

2. Skill bar’a koyduğum bazı skill’ler, envanteri açınca envanter ekranında da gözüküyor. O bölgeye başka bir şey sürüklenemiyor. Görsel olarak da hatalı duruyor.

3. Mage’in 30 level skilli düz gitmesi gerekirken sağa sola saparak ilerliyor. Hedefe düzgün ulaşmıyor.

4. Bir karakterin üstüne tıklayıp Genie’yi başlatınca hiçbir şey olmuyor, tepki vermiyor.

5. Haritayı açınca bulunduğumuz konum görünmüyor. Yön bulmak zorlaşıyor.

6. CZ’deki Death Knight (skeleton) çok hızlı vuruyor. Sürekli “casting failed” hatası veriyor.

7. Otomatik koşma özelliği yok. Uzun mesafeler gerçekten yorucu hâle geliyor.

8. Kamera yukarı/aşağı bakamıyor. Ayrıca FOV biraz daha uzak olmalı ya da oyuncunun ayarlayabileceği şekilde olmalı.

9. Parti arayüzü çok büyük, skill bar ile üst üste geliyor. Boyutu küçültülebilmeli ve taşınabilir olmalı.

10. Bazen karakterler rakibe yanından değil de uzaktan, sağdan soldan uçuyormuş gibi vuruyor. Görüntüde bug var gibi duruyor, sunucu kaynaklı olabilir.

11. Seek açıldığında, seek açan oyuncular görünmüyor. Kimin seek açtığını görebileceğimiz bir pencere gelmeli.

12. Mage'ın 35. seviye skili çalışmıyor. Ayrıca 33, 45 ve 60 gibi alan skilleri düzgün çalışmıyor. Örneğin, 45. skiline basınca skillin menzili belirmeli ve istediğimiz yere sürükleyip bıraktığımızda oraya vurabilmeliyiz.

Ayrıca:

Nowa skili ile alanı açtığımızda, ekranı sola veya sağa kaydırarak skillin yönünü değiştirebilmeliyiz.
Mesela düz koşarken aniden sola dönüp vurabilmeliyiz."

13. Skill slot sayısı yetersiz. Ekstra bar ya da sayfa eklenirse daha rahat olur.

14. Karakterin üstüne tıkladığımızda nick’in altına basit bir “info” butonu konulabilir. Tıkladığımızda seviye ve item’ler görünebilir.

15. Premium kırarken özellikle Plat Premium’da sıkıntı yaşadım. Seçtiğim halde defalarca denemek zorunda kaldım. 30-40 denemede ancak kırılabildi.

16. Oyunun indirme linki, siteye girildiğinde direkt ana sayfada görünmeli. Kayıt ekranı da biraz daha sade olursa yeni oyuncular için daha kolay olur.

17. Görev ilerlemesini anlık takip edebileceğimiz bir pencere yok. Kaç mob kaldı, ne kadar kesildi gibi bilgiler görünmeli.

18. VIP çanta gibi bir sistem olsa çok rahatlatır. Gereksiz eşyaları oraya atıp üzerimizi boşaltabiliriz.

19. CZ’de Bosstone kestikten sonra Genie ile saldırıp sonrasında kapatıp elle vurmaya geçince, oyun hâlâ Genie açıkmış gibi davranıyor. Skill bar’daki bazı skill’ler kendi kendine atılıyor. Elle vuruyorum ama araya skiller giriyor. Genie kapalı olmasına rağmen bu oluyor.

20. "Şu an oyunda R ve Z tuşlarının ne yaptığını anlamak çok zor. Yeni oyuncular için kafa karıştırıcı oluyor. Basit bir çözüm öneriyorum:

R tuşunun üzerinde küçük bir 'R' simgesi
Z tuşunun üzerinde küçük bir 'Z' simgesi

21. Mob ve oyuncu hedefleme net değil. Z’ye bastığımda yakın mob’u seçiyor, oyuncu seçilemiyor. Z ile oyuncu seçimi yapılabilmeli ya da bu ayar kullanıcıya bırakılmalı. Mob seçimi için ayrı bir buton da olabilir.

22. Item’ları çift tıklamayla giyip çıkarabilmek büyük kolaylık olur.

23. Kesilen mob’dan ne loot düştüğünü görebileceğimiz bir “drop search” butonu olsa çok iyi olur.

24. Gereksiz item’ları topluca satabileceğimiz “toplu sat” özelliği her NPC’de olmalı.

25. NPC’den pot ya da item alırken çift tıklamayla hızlıca alım yapılabilmeli. Basit bir “emin misin?” onay penceresi yeterli olur.

26. Skill bar, Z-R tuşları ve mob seçme ikonları istenilen yere taşınabilir olmalı. Sağ, sol, yukarı, köşe... Oyuncu nasıl isterse oraya yerleştirebilmeli.

27. Çöpe item ya da herhangi bir şeyi atmaya çalıştığımda takılı kalıyor. Ne çöpe gidiyor ne de geri alınabiliyor. Sistem tam çalışmıyor gibi.

Şimdilik bu kadar. Oyunun yeni olması nedeniyle bu tarz sıkıntılar normal, ama zamanla toparlanacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkürler, kolay gelsin. 🙏

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-08-04-02-15-35-01_ece5e4eea922d1024e86f3cc9415dddf.jpg
    Screenshot_2025-08-04-02-15-35-01_ece5e4eea922d1024e86f3cc9415dddf.jpg
    315.5 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: kkyyss
Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz, bir çok madde listemizde mevcut olmayanları da ekledik.

• Like
Tepkiler: kankanettr1