Metnin tamamını ince titizlikle okudum, objektif şekilde yaptığın yorumlara katılıyorum ve bunları destekler altyapısal yorumları da eklemişsin. Fakat anlamadığım tek ve kritik nokta ticari kaygı güdülmesi yönünde, bunun erken ya da geç olması ile nasıl bir bağlantısı olabilir. Sizin görüp bizim göremediğimiz zamansal bağlantı nedir? Dövizin artmasımı, serverlara gelecek olan zam mı, yazılımsal maliyetlerin 2 ay sonra daha da katlanıp artması mı ? Tamamen bilmediğim için soruyorum. Sonuç olarak yapılan iş için oyun yönetimi süreçler için bir şey vaad etmedi. Bu süreç için destek olmak isteyenler için bir fırsat sundu, dediğiniz gibi bunu kendi başlarına belirleyecekleri 30kişi ilede yapabilirlerdi, fakat daha şeffaf olmak için bunu tüm oyuncularla yapmayı tercih ettiler diye yorumluyorum, buda bir tercih meselesi diye düşünüyorum.
İşi özetleyecek olursak her yerdeki gibi buranında bir yönetim sistemi var, doğru yada yanlış işin yürütülmesi ile ilgili kararlar alıyorlar. Bu kararları karalamak yerine önce anlamaya çalışmak lazım. Oyun açılıp insanlar yatırım yapana kadar, ne zaman ki müşteri konumuna geçeriz o zaman eleştirileri oyun yönetimi hak etmiş olur. O yüzden şuan eleştirmek yerine anlamaya ve destek olmaya çalışmak gerekiyor, olamayacak kişilerse zaten burada zorla tutulmuyor.