Pazarlama Psikolojisinde Hüsran

Adamlar ropartaj verdi. Genzo online diye bir kanalda izlemenizi öneririm. Adamlar zaten diyor bu kadar ilgi beklemiyorduk. O yüzden patladik diye, sorunlar cozulene kadar da acmayabiliriz diyorlar oyunu.
Tabi hocam doğrudur böyle olması benim de sorunlarla karşılaşılmasından yana bir şikayetim yok zaten. Sadece duyuru yapmak, bilgi vermek vb. şeyler biraz özenli olmalı. Ben şu yazıyı yazarken bile yazdıktan sonra kontrol edip öyle paylaşıyorum. Hani otobüse yetişmek için koşarken mesaj yazıyormuş gibi yapılıyor duyurular, bazılarında cümle bütünlüğü bile yok wp konuşması tadında.

• Like
Tepkiler: TANKERNACİYE
Konuyu açan arkadaş çok güzel anlatmış olayı. Beta sürecini İnşallah güzel bir şekilde cozumlerler. Yoksa emekleri çöp olacak:(

Bu mecrada yer alan tüm arkadaşlarımızın ciddi user geçmişi olan bir topluluğu temsilen burada olduğu aşikar.Dolayısıyla herkes açıklanan tarih için beklentiye girmiş hatta bir kısmımız gündelik rutinlerinden feragat ederek takibini arttırdı.

Hepimizin malumu ‘’Beta Süreci’’ bir test süreci ve bu süreçte problemlerin yaşanması gayet olası.Sonuç olarak software olarak hata ile karşılaşalım ki geri bildirimler sağlandığında düzeltebilin.

Bizlerin sabırsızlanmasının sebebi bu değil.Sebebi tamamen pazarlama kaygısına düşüp oyunun vaktinden önce ekip tarafından denenmeden yayına sürülmesi.Bu kanıya da yayın tarihinden itibaren aramızda nadir olarak erişim sağlayabilen arkadaşlarımızın tecrübelerini ele alarak söylüyorum ne yazık ki bu fırsatı şahsım adına yakalayamadım.

Sonuç olarak yazılımsal sorunların var olacağı hepimizin malûmünde ancak bu denli problemlerin yaşanacağını açıkçası beklemiyorduk.Bu durumda da ne yazık ki oyun açısından yeterince içerik bilgisine ve tecrübeye sahip olmayan yalnızca ticari bir kaygı güden ama bu konuda da acele edip yanlış bir strateji benimseyen bir ekip olduğunuzu user arkadaşlarımız olarak düşünmeye başladık.

Sizlerden beklentimiz sorunsuz bir süreç değil.Daha iyi bir deneyim için geri dönüşlerimizi, endişelerimizi ve beklentilerimizi yanıtlamak forum üzerinde adına daha aktif bir bildirim paneli oluşturmanız.

Herkese iyi oyunlar, İyi çalışmalar.
Metnin tamamını ince titizlikle okudum, objektif şekilde yaptığın yorumlara katılıyorum ve bunları destekler altyapısal yorumları da eklemişsin. Fakat anlamadığım tek ve kritik nokta ticari kaygı güdülmesi yönünde, bunun erken ya da geç olması ile nasıl bir bağlantısı olabilir. Sizin görüp bizim göremediğimiz zamansal bağlantı nedir? Dövizin artmasımı, serverlara gelecek olan zam mı, yazılımsal maliyetlerin 2 ay sonra daha da katlanıp artması mı ? Tamamen bilmediğim için soruyorum. Sonuç olarak yapılan iş için oyun yönetimi süreçler için bir şey vaad etmedi. Bu süreç için destek olmak isteyenler için bir fırsat sundu, dediğiniz gibi bunu kendi başlarına belirleyecekleri 30kişi ilede yapabilirlerdi, fakat daha şeffaf olmak için bunu tüm oyuncularla yapmayı tercih ettiler diye yorumluyorum, buda bir tercih meselesi diye düşünüyorum.

İşi özetleyecek olursak her yerdeki gibi buranında bir yönetim sistemi var, doğru yada yanlış işin yürütülmesi ile ilgili kararlar alıyorlar. Bu kararları karalamak yerine önce anlamaya çalışmak lazım. Oyun açılıp insanlar yatırım yapana kadar, ne zaman ki müşteri konumuna geçeriz o zaman eleştirileri oyun yönetimi hak etmiş olur. O yüzden şuan eleştirmek yerine anlamaya ve destek olmaya çalışmak gerekiyor, olamayacak kişilerse zaten burada zorla tutulmuyor.

Saygılarımla

• Like
Tepkiler: TANKERNACİYE
Metnin tamamını ince titizlikle okudum, objektif şekilde yaptığın yorumlara katılıyorum ve bunları destekler altyapısal yorumları da eklemişsin. Fakat anlamadığım tek ve kritik nokta ticari kaygı güdülmesi yönünde, bunun erken ya da geç olması ile nasıl bir bağlantısı olabilir. Sizin görüp bizim göremediğimiz zamansal bağlantı nedir? Dövizin artmasımı, serverlara gelecek olan zam mı, yazılımsal maliyetlerin 2 ay sonra daha da katlanıp artması mı ? Tamamen bilmediğim için soruyorum. Sonuç olarak yapılan iş için oyun yönetimi süreçler için bir şey vaad etmedi. Bu süreç için destek olmak isteyenler için bir fırsat sundu, dediğiniz gibi bunu kendi başlarına belirleyecekleri 30kişi ilede yapabilirlerdi, fakat daha şeffaf olmak için bunu tüm oyuncularla yapmayı tercih ettiler diye yorumluyorum, buda bir tercih meselesi diye düşünüyorum.

İşi özetleyecek olursak her yerdeki gibi buranında bir yönetim sistemi var, doğru yada yanlış işin yürütülmesi ile ilgili kararlar alıyorlar. Bu kararları karalamak yerine önce anlamaya çalışmak lazım. Oyun açılıp insanlar yatırım yapana kadar, ne zaman ki müşteri konumuna geçeriz o zaman eleştirileri oyun yönetimi hak etmiş olur. O yüzden şuan eleştirmek yerine anlamaya ve destek olmaya çalışmak gerekiyor, olamayacak kişilerse zaten burada zorla tutulmuyor.

Ticari kaygım ve bu konudaki yorumumun çıkış noktası basit bir çıkarımla reklamların erken çıkılmış olması.Bir an önce başlayalım bir şekilde halleder en kısa sürece officialı açar kazanmaya başlarız mantığı olduğunu düşündürüyor.Tabi ki bu kadar kısa sürede sorunsuz bir süreç olmayacak kaldı ki beta sürecinin amacı da bu.3 Temmuzda atılan ilk post verilen reklamlar açıklanan Beta tarihi arasında geçen 15 günlük süreçte ya bu gibi deneyimleri defalarca yaşamış üst düzey bir ekip olmalı ki bu sürede sunucu aktif edilebilsin yada hakim olunmayan durumlardan kaynaklanan sorunlardan dolayı daha amatör açıklamalar ile karşılaşalım.
Herkesin şahsi fikri tabi ki niyetim sivri dille eleştirel bir yaklaşım feğil ancak evet okuyunca öyle anlaşılıyor.
Verilen emekleri de karalamak yada kötülemekte istemiyorum ama ‘’şu dönemde şeffaflık ve güven temeline dayalı bir alt yapı oluşturulmak istenirken ne yazık ki farkında olmadan amatör bir çizgi sergileniyor’’ tırnak içinde belirttiğim kısım yalnızca şahsi fikrim değil okuyup dinlediklerimin bir harmanı aslında.